19 April 2008

Posle dužeg vremena

Poslednji put sam se oglasio na ovom mestu 26. Novembra 2007. Posle nekoliko putovanja, meditativnih nedelja, seminara, predavanja i meditativnih provera došlo je do nekih novosti o kojima želim moje čitaoce da obavestim.
Svi termini o meditativnim proverama će ubuduće biti objavljeni na ovim stranicama kao i svi seminari i ostale aktivnosti vezane za lični razvoj.
Novogodišnji praznici se mogu proslaviti na različite načine i verovatno je najneobičniji otići na jednu meditativnu nedelju koja pritom traje punih deset dana. Jednu takvu nedelju sam organizovao od 26. decembra do 6. januara. Umesto da pišem o onome što je na učesnike ostavilo duboki trag, trenutak je da saopštim šta je na mene najviše uticalo.
Izvesno je da ima mnogo puteva ka izmenjenim stanjima svesti ali se retki pitaju koja su to izmenjena stanja svesti u smislu ličnog razvoja. Na pomenutoj meditativnoj nedelji sam pokušao da jedno od tih stanja približim mojim učesnicima. Sproveo sam jednu čajnu ceremoniju čiji je zadatak bio da sve prisutne uvede u jedno vedro, rasterećeno stanje svesti koje će ostati dugo u sećanju i o kome će se još mnogo pričati. Imao sam pritom dva puta na izboru: prvi je bio da se za sprovođenje čajne ceremonije dobro pripremim i unapred isplanirano učinim a drugi da se prepustim trenutku i sve improvizujem. Odlučio sam se za drugi put, verujući da ću tako bolje iskoristiti ono što svaki trenutak donosi sa sobom kao šansu za "FLOW" što mi je omogućilo da ne budem opterećen pitanjem da li ću sve izvesti po planu već da se prepustim trenutku i sledim sopstvenu ideju.
A ideja je bila da sebe neprekidno iznenadjujem, što je još više iznenađivalo prisutne tako da su se odlučili da i sledeću novu godinu provedu na jednoj meditativnoj nedelji, opravdavajući svoju odluku obrazloženjem da tako bar mogu da izbegnu ona silna prejedanja i odbijanje svih onih koji sa njima zele nešto da popiju pod izgovorm nazdravljanja.

1 comment:

elektrokuhinja said...

Pozdravljam ovu ideju, internet je najbolji način za širenje informacija. Ako je potrebna bilo kakva tehnička podrška, slobodno se obrati. :)